estonia

Innovatsioon harmoonias: Rahvusooper Estonia pikaajaline koostöö Thorgate'iga

author

Written by Kreete

November 21, 2023 | 3 min read

Rahvusooper Estonia on igale eestlasele ning paljudele välismaalastele tuttav ajalooline organisatsioon, mis sai oma alguse 1906. aastal lavastajate ja näitlejate Paul Pinna ning Theodor Altermanni eestvõtmisel kutselise teatri “Estonia” näol. Pea 120 hooaja jooksul on Rahvusooper Estonia lavalaudadelt läbi käinud sadu ja tuhandeid lavastusi ning ooperi- ja kontserdimajas käib pidev töö, et oma külastajatele parimat elamust pakkuda.

Thorgate Digital on Rahvusooper Estonia partner olnud juba ligi seitse aastat. Selle ajaga on üles ehitatud koduleht ning liidestatud erinevad süsteemid lihtsustamaks ooperi- ja kontserdimaja tööd.

Oma katuse alla koondab Rahvusooper Estonia kontserdimaja, ooperimaja, talveaia, mitmed harjutussaalid, kostüümilaenutuse ja palju muud. Lisaks võimaldab Rahvusooper Estonia lisaks etenduste ja kontserdite külastamisele ekskursioone teatrimajas, sündmuste korraldamist ning saalide renti. Olles mitmekülgne teenusepakkuja laiale publikule, sai selgeks suurim väljakutse Rahvusooper Estonia kodulehe loomisel: väga palju infot on vaja ühte kohta ära mahutada ning seda tuleb teha külastajasõbralikul viisil.

Võrreldes teiste teatri- ja kontserdimajade kodulehtede ülesehitusega on Rahvusooper Estonia kodulehel erinevam loogika - žanre on rohkelt ning mahtu teist sama palju. Infot tuleb levitada nii balleti, orkestri, koori, solistide kui ka maja üldiste tegevuste kohta. Sealjuures vajab igaüks täpselt samasugust tähelepanu kui teised ning külastajale peab info olema lihtsasti kättesaadav. Aastatepikkuse koostöö jooksul on Thorgate Digital loonud Rahvusooper Estoniale terviklahenduse, mis koosneb platvormist sündmuste haldamiseks, liidestustest vajalike väliste süsteemidega ning kodulehe üldisest värskendusest.

eot-web


Kõige suuremaks plussiks on Rahvusooper Estonia esindajate Maarja Pärn ja Rein Mikk sõnul ühiselt välja arendatud vaheajatellimuste teenus. Loodud süsteem teeb mõlema osapoole, nii külastaja kui ka ooperimaja, elu väga palju kergemaks. Külastajal on võimalik otse kodulehelt suupisted ja joogid konkreetse etenduse vaheajaks ära tellida vältides seeläbi pikki järjekordi. Ka ooperimaja saab tänu ette tehtud tellimustele pakkuda laiemat menüüvalikut erineva suurusega seltskondadele, mis teeb külastajakogemuse kindlasti stressivabamaks ning säästab aega mõlemale osapoolele. Tehtud tellimused jõuavad otse raamatupidamisprogrammi lihtsustades seeläbi müügi administreerimist ja arvepidamist. Ka majasisesel toitlustuse meeskonnal aitab taoline lahendus tellimusi, personali, toorainet ja muid sarnaseid ressursse paremini planeerida. Kuna antud teenust kasutatakse palju, siis vähendab see kogu Rahvusooper Estonia jaoks liigse tooraine ja resurssi kulu, aitab planeerida aega ning on heaks indikaatoriks hindamaks vaheaja teenindusvõimekust. Reinu sõnul aitab selline automaatika ka riske paremini hinnata ja kiiremini mõista kas mõnda toodet üldse menüüsse panna.

Screenshot 2023-11-21 at 16.03.26

Tänaseks päevaks sujub koostöö Thorgate Digitali ja Rahvusooper Estonia vahel hästi. Kuna tehtavatele arendustele antakse eelnev hinnang võimaldab see ka jooksvalt eelarvet planeerida ning ka kommunikatsioon sujub seetõttu ladusalt. Maarja sõnul on Thorgate’iga koostöö puhul suureks plussiks kindla kontaktisiku olemasolu. Kuigi keerukusi ja asju mida muuta on alati ja palju, siis suures plaanis toimib leht väga hästi ning keerukamate olukordade puhul on tugi Thorgate’i poolt olnud kiire. “Paljusid muudatusi või olukordi ei saa ette planeerida, kuid see on üks osa sellest tööst,” sõnab Maarja.

Kuidas edasi? Kindlasti on võimalik veel palju ära teha selleks, et koduleht ja selle kasutusmugavus veelgi parem oleks, möönavad mõlemad osapooled. Kuid kuna infot ja materjali on ohtralt, siis hetkel on suurimaks väljakutseks siiski kasutajakogemuse täiendamine. Lisaks on Rahvusooper Estonia suureks sooviks võimaldada klientidel osta pileteid otse lehelt lahkumata. Taoline funktsioon annaks Estoniale veelgi parema ülevaate kogu kliendi teekonnast ning suurema paindlikkuse sündmuse müügi korraldamisel.

Rahvusooper Estonia teatri- ja kontserdimaja avati 1913. aastal 6. septembril (toona vana kalendri järgi 24. augustil) 1913 William Shakespeare’i „Hamletiga“. Uuest Estonia hoonest sai Tallinna linna kõige suurem uusehitis. Valminud hoone üks tiib oli mõeldud teatrietenduste andmiseks, teine kontserdisaaliks. Hoone kaht tiiba ühendas nende vahel asuv restoran. Maja kuulub tänapäeval endiselt „Estonia” teatrile, selles tegutsevad praegu kolm iseseisvat institutsiooni — ühes tiivas Rahvusooper Estonia ja teises Eesti Kontsert ning Eesti Riiklik Sümfooniaorkester.


Kui soovid antud teemal edasi mõtteid vahetada või tunned huvi kuidas Thorgate saaks just sinu ettevõttele abiks olla efektiivsuse tõstmisel, siis võta julgelt ühendust meie võtmekliendihaldur Evelin Mutliga kirjutades evelin@thorgate.eu.